SİNOP’TA FOSFORLU RÜZGARI

Her yıl Kültür ve Turizm bakanlığının desteğine layık görülen, geçmiş yıllarda Kadıncıklar, Nalınlar, Yedi Kocalı Hürmüz gibi oyunlarla adından başarıyla söz ettiren Telvin Sanat Akademi  bu yıl perdelerini  Suat Derviş ‘in yazdığı  Gülriz Sururi’ nin derlediği  ‘’Fosforlu Cevriye’’   adlı oyunla açtı. İlk gösterimini 24 Şubat 2019’da gerçekleştiren oyunun biletleri, galasına günler kala tükenerek sanatseverler tarafından büyük beğeni topladı. Sinoplu sanatseverlerin yoğun ilgisi nedeniyle ikinci kez 10 Mart 2019 da sahnelendi. Oyun perdelerini kapattığında  galasında  yaklaşık 500  ikinci gösteriminde yaklaşık  400  kişi tarafından izlenerek yine bir ilke imza attı.Fosforlu Cevriye ekibi 20 Nisan tarihinde sokak hayvanları için tekrar seyirci karşısına çıkacak

     Sinop Halkı ve protokolü tarafından katılımların eksiksiz olduğu oyunun gösteriminde, seyirciler 70 li yılların İstanbul/Galata muhitlerindeki varoş yaşamlar ve çeşitli insan manzaralarını içerisinde barındırarak bir döneme ayna tuttu. Sinop Vali Yardımcısı, Belediye Başkanı, Garnizon Komutanı Askerlik Şube Komutanı, İl Sağlık Müdürü ve İl Kültür ve Turizm Müdürü başta olmak üzere diğer protokol isimlerinin de katıldığı gecede Sinop tarihinde ilke defa bir oyunda 25 kişilik dev bir oyuncu kadrosu başarı ile bir temsile imza attı. Her yıl oyun galalarının ardından çeşitli festival ve platformlarda ilimizi temsil eden Telvin Sanat Akademi Fosforlu Cevriye oyunu ile çeşitli il ve ilçelerden teklif alırken şimdilerde ekip yeni oyunu olan Kınalı Kuzlar – 1915 adlı oyunun hazırlıklarına devam etmektedir.

Yönetmenliğini Emre Kiraz’ın yaptığı Fosforlu Cevriye oyununda Gülbahar KARADUMAN KARSLI, ‘’Cevriye’’ karakterine hayat verirken, Fatih ZARARSIZ,Zafer KARSLI,Kübra KİRAZ,Yaşar YEĞEN,Emre AKMANOĞLU,Derya ÖZDEMİR,Seher KAYA,Tolga NAMLI,Onur KOCAOĞLU, İrem KURT,Gülhan SADİ,Sibel ÇOLAK,Gönül ELBİL,Alkım ÇORAK,Zuhal KAYACAN,Bayram KARAKAŞ,Adnan KAÇAR,Başar KOCABIYIK,Okan KAYA,Ege Ulaş DURDU,Sevim  YAĞIZ  rol almıştır.