Sinop’ta Dünya Kadınlar Günü Etkinliği

Sinop’ta Dünya Kadınlar Günü Etkinliği

Sinop Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla etkinlik düzenlendi.
Bir düğün salonunda düzenlenen programa Sinop Valisi Hasan İpek’in eşi Gülten İpek, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül’ün eşi Bircan Ergül, Halk Eğitim Müdürü Ayşe Keskin ve çok sayıda vatandaş katıldı. Organizasyonda şiir dinletileri, sunumlar ve Telvin Sanat Akademisi bünyesinde oluşturulan Amazon Kadınlar Dans Grubu gösteri yaptı.
Gösterinin ardından Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül bir konuşma yaptı. Ergül, “Gün vesilesi ile tüm emekçi kadınlarımızın gününü kutluyorum. Nice emekçi kadınlar gününde sağlık içerisinde hep birlikte olmayı diliyorum. Ulu Önder Atatürkümüz ‘Yeryüzünde gördüğünüz her şey kadının eseridir’ sözünü laf olsun diye dememiş, bir sürü deneyimlerden geçerek söylemiştir. Sizler bizim başımızın tacısınız. Son yıllar da ülkemizde kadına taciz, şiddette inanın ben bir erkek olarak utanıyorum kadına reva görülen bu davranışlara. Bizim memleketimiz çok güzel. Zaman zaman densizlikler olmasına rağmen biz bunları çok fazla yaşamıyoruz. İnşallah hiç yaşamayız ama kadına görülen bu revayı da açıkçası hiç kimsenin kabul etmesi mümkün değil” dedi.
Belediye Başkanı Ergül’ün ardından, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz de bir konuşma yaptı.
Karadeniz, “Dün sizler gibi 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlamak için Ankara’ya giden bir otobüste kaza sonucu 7 kadın hayatını kaybetti. Çok üzücü bir olay. Allah’tan hepsine Rahmet diliyorum. Yaralılara Allah’tan şifa diliyorum” diye konuştu.
Etkinliğin ardından Sinop Belediyesi tarafından kadınlara hurma ve keçiboynuzu fidanları hediye edildi.

Başvuru Yapmak İstiyorum

Telvin Sanat Akademisi'ne başvuru yapmak, veya soru sormak mı istiyorsunuz?

İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ