LAKERDA FESTİVALİ

        Üç gün süren Sinop 2019 Lakerda (Tuzlu Balık) Festivali renkli görüntülerle sona erdi. Türkiye'nin balık ihtiyacının önemli bölümünün karşılandığı Sinop, Lakerda Festivaline ev sahipliği yaptı. Sinop Kültür ve Turizm Derneği tarafından eski Buzhane binasında gerçekleştirilen ve Sinop'ta binlerce yıllık Lakerda kültürünün yaşatılması açısından büyük önem taşıyan festivalin ilk günü öğrencimiz Elif Sıla AKINCI’nın piyano resitaliyle başladı. 2. Gün Telvin Sanat Akademi Genel Sanat Yönetmeni Gülbahar KARADUMAN KARSLI’nın yazdığı ve yönetmenliğini yaptığı “Balıkların Dünyası” adlı Çocuk Tiyatrosu ve Dans öğretmenlerimiz Semih TİRYAKİ ve Tuğçe YILMAZ’ın hazırlamış olduğu Modern Dans gösterisi festivalde büyük ilgi gördü.

        Mersin balığı, Kalkan, Lüfer, Hamsi, Palamut’u canlandıran Telvin Sanat Akademi öğrencileri Mersin Balığının neslinin tükenmek üzere olduğunu ve avlanmanın yasak olduğunu vurguladı. Gösterileriyle göz dolduran Telvin Sanat öğrencileri Festivalin ilgi odağı oldu. Beğeni üzerine ‘Balıkların Dünyası’ adlı oyunumuz ve dans gösterilerimiz 3 seans olarak seyirciyle buluştu.

        Yaratıcı Çocuklar Derneği Başkanı Didem ÇAPA ile Telvin Sanat Akademi Genel Sanat Yönetmeni Gülbahar KARADUMAN KARSLI işbirliği ile çocuklarla atölye çalışmaları yapıldı. El Sanatları Öğretmenimiz Semra ÇİL önderliğinde çocuklarla ahşaptan gemi ve 3 boyutlu balık boyama atölyeleri gerçekleştirildi.