Başarılı Tiyatrocu Sinop’u Ve Karadeniz’i Temsil Etti

Birçok başarılı çalışmaya imza atan Sinoplu genç tiyatrocu Gülbahar Karaduman, Yurtiçi ve Yurt Dışı sanat festivallerinde Sinop’un adını duyurmaya devam ediyor. Başarılı tiyatrocu son olarak Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen ve 39 ülkeden 152 katılımcının yer aldığı ‘Uluslararası Tiyatro Festivali’’ndeSinop Belediyesini ve Karadeniz Bölgesini temsil etti.

Türkiye’yi 8 Türk’ün temsil ettiği festivalde Sinoplu başarılı tiyatrocu Azerbaycan Devlet Tiyatrosunda çeşitli etkinliklere katıldı. Burada yazar SaidaHaqverdiyevaile bir araya gelen Sinop Telvin Sanat Akademi Genel Sanat Yönetmeni Gülbahar Karaduman Karslı, Haqverdiyeva’danAzerbaycan’da sanatın yeri hakkında bilgi aldı.

Genç tiyatrocu ayrıca 5 -12  yaş grubuyla Drama atölyesi yaptı. Azerbaycan’ın baş ressamından Kukla Yapım Dersleri aldı. Festivalde birçok konferansa katılan ve oyun izleme fırsatı bulan genç sanatçı, böyle anlamlı bir organizasyonun içinde bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade ede etti. Karaduman; “Bakü’de Sinop’u temsil etmek benim için onur ve gurur vericiydi.Farklı teknikler öğrendim ve bunu öğrencilerimle paylaşmak için heyecanlıyım.Bakü’de çok sağlam dostluklar kurdum,ilerleyen süreçte Sinop için güzel sürprizlerim olacak. Bakü’ye gitmemde bana destek olan Sinop Belediye Başkanı Sayın Baki Ergül’e teşekkür ederim’’ dedi.