Klasik Bale

Bale öncesi hazırlık eğitimine 3 – 4 yaş arası öğrenciler kabul edilmektedir. Dersin amacı öğrencilerimize baleyi ve müziği sevdirmek ve ilerleyen dönemlerde Klasik Bale ve Müzik Eğitimi’ne onları hazırlamaktır.

Buna ek olarak Mini Bale sınıfımız çocuklarımızın vücut koordinasyonlarını geliştirir senkronize hareket etmelerine ve küçük yaşta bir gruba dahil olarak sosyalleşmelerine katkıda bulunur.

BALENİN YARARLARI:
1- Bale eğitimi klasik müzik eşliğinde yapılmaktadır. Bu sayede öğrenciler henüz küçük yaşlardan itibaren müzik ile tanışmakta; müzik kulağını ve ritimle hareket etme kabiliyetini geliştirmektedir.

2- Balenin önemli yararlarında birisi de bedende fiziksel olarak olumlu yönde yaptığı katkılardır. Bale eğitimi alan öğrencinin bedeni daha esnek, daha güçlü, daha zarif ve sağlıklıdır. Bale egzersizlerinin daima kasları uzatarak yapılması, kas- iskelet yapısı ve vücut çizgilerinin daha güzlü, zarif ve ince olmasını sağlamaktadır.

3- Bale eğitimi alan bir öğrenci günlük hayatında doğru ve sağlıklı beslenmeyi öğrenmektedir. Böylece çağımızın önemli bir sorunu olan aşırı kilolu beden yapısından ve yanlış beslenme şeklinden uzaklaşılmaktadır.

4- Bale eğitimi, duruş(posture) bozukluklarının düzeltilmesinde de önemli katkılar sağlamaktadır. Bale egzersizleri taban düşüklüğü(düztabanlık), içe basma, bacak deformasyonu(x bacak ve parantez bacak deformasyonu) ve belirli orandaki omurga eğriliklerinin tedavi ve iyileşmesinde önemli faydalar sağlamaktadır.

5- Okul dışı bir aktivite olmasından dolayı, çocuğun başka bir ortamda sosyalleşmesini ve farklı arkadaşlar edinmesini sağlar. Grup olarak ve bireysel olarak hareket etmeyi ve sorumluluk almayı da pekiştirmektedir.

6- Bale, bir sahne formu olmasından dolayı soyut düşünmeyi, mekânda yön bulmayı da geliştirmektedir. Hareketlerin tekrarı üzerine kurulan yapısından dolayı, aynı zamanda hafıza ve konsantrasyonu da olumlu yönde etkilemektedir.

7- Bale ve dans eğitimi çocuğa belirli oranda sorumluluk yüklemekte ve çocuğun kendi kendine yetme becerisini kazanmasına yardımcı olmaktadır. Öğrenci aldığı eğitim sonucunda iç disiplinini de sağlamaktadır.

8- Her eğitim yılının sonunda yapılan yılsonu gösterileri ve yıl içi organizasyonlarda yer alma, öğrencilerin sahne ile erken yaşlarda tanışmasına vesile olmaktadır. Böylece bale ve dans öğrencileri prova sürecini, kulis adabını, sahne sırasını beklemeyi ve seyirci karşısına çıkmayı öğrenmektedir. Bu onları profesyonelliğe taşıyacak en önemli adımlardan birisidir.

9- Bale eğitimi uzun soluklu ve oldukça meşakkatli bir süreçtir. Öğrenciler büyük özveri ve çaba ile yıllar içinde yoğurulur ve geleceğin sanatçı adayları olarak yetiştirilirler. Eğitim müfredatında yıllar içinde balenin yanı sıra, doğaçlama ve yaratıcılık, modern dans, dünya dans formları(Tarantella, Polka vb.), street jazz, dans tarihi, kostüm-dekor ve anatomi dersleri ile de donatılırlar.

10- Bale ve dans eğitimi ile öğrenciler çevrelerini ve dünyayı yorumlamayı, soru sormayı, sorgulamayı ve muhakeme kurmayı öğrenmektedir. Bale ve dans öğrencinin entelektüel olarak da donanmasını ve etrafından ayrışmasını sağlamaktadır.

11- Uzun yıllara yayılan bale ve dans eğitimi sonucunda öğrenciler mutlu oldukları ve severek yaptıkları bir sosyal aktivitenin de ötesinde iyi birer sanatçı adayı ve en önemlisi iyi bir insan olma yolunda büyük bir yol kat ederler.