Telvin Sanat Akademisi Başarıdan Başarıya Koşuyor

Geçtiğimiz günlerde sahne alan ve ilçelerde gösterimi yapılan ‘’NALINLAR’’ adlı tiyatro oyunu seyirciden tam not aldı .Oyunu izleyen seyirciler kahkahalara boğuldular. Seyircinin yoğun isteği üzerine 27 Mayıs Cuma günü saat 19:30 da sahne alacaklar.

Para’ herşeyden önemli oldu, Sevgiden bile.
Sevmek önemsiz artık,sevginin yerini çoktan ‘mal varlığı’,aldı. ‘Kaç evin var?’,’Araban var mı?’, ‘Maaşın ne kadar?’ diye sorar oldu şimdilerde sevgililer. Evlilikleri bile sınıfladık kendimizce, ‘aşk evliliği’, ‘mantık evliliği’ diye. Eskiden sevdalar daha çıkarsız,daha temizdi. Kerem ile Aslı, Ferhat ile Şirin, Leyla ile Mecnun temiz bir aşk ile sevdiler birbirlerini. Belki de bu yüzden aradan yüzyıllar geçmesine rağmen hala onların aşkları konuşuluyor. İşte oyunumuz böylesine temiz bir aşkın hikayesi, Seher ile Osman’ın hikayesi.

Nalınlar oyunundan bahseden Oyun Yönetmeni Bahadır Bulut Benli,

“Nalınlar oyunumuz bu sene Sinop Telvin Sanat Tiyatrosu olarak Kültür Bakanlığı tarafından desteklenen bir tiyatro eseri. Oyunumuzun Genel Sanat Yönetmenliğini Gülbahar Karaduman, yönetmen yardımcılığını Emre Kiraz üstlenmekte ,Türkiye’deki yaklaşık 100 tiyatro içerisinde yer aldığımız ve Sinop’u tüm Türkiye arasında ki , bakanlık kapsamında temsil ettiğimiz,proje olarak desteklendiğimiz bir oyun.

Nalınlar oyunu modern bir Romeo Juliet hikayesi, ya da Leyla ile Mecnun gibi,güncel bir aşk hikayesi. Aslında hikaye 1960’larda Necati Cumalı tarafından yazılmış ama günümüze de uyarlanıyor. Oyun modern zamanlardaki ilişkilerle,1960-1970-1980 zamanlarındaki ilişkilerin yozlaşmaya devam ettiğini ve giderek bozulmaya başladığını ve buna binaen her zaman için insanların ilişkilerinin ne kadar yozlaştığını anlatıyor. Bununla beraber bu yozlaşan ilişkiler günümüzde, biliyorsunuz bu evlendirme programlarına kadar uzanan süreçlere dayanıyor. Evin varsa, araban varsa, yerin varsa,sevmeyi de becerebildiğini düşünüyor insanlar. Ama biz bunun böyle olmadığını o meşhur Necati Cumalı eseri Nalınlar’la, Shakespeare alıntıları ekleyerek,anlatmaya çalışıyoruz.

Telvin Sanat Tiyatrosu olarak işimizi iyi yapmaya çalışıyoruz ve Türkiye’deki sayılı amatör tiyatrolardan biriyiz, aynı zamanda işimizi yarı profesyonel olarak yapmaktayız. Bundan sonraki oynayacağımız oyunlarda Sinoplu büyüklerimizden de destek bekliyoruz” dedi.