Telvin Akademi, Türkiye Tiyatro Buluşmasında

Deneysel Tiyatro Komünü tarafından organize edilen Türkiye Tiyatro Buluşması bu yıl 11. kez düzenlendi. Seferihisar Teos Sanat Kampı’nda düzenlenen 11. Türkiye Tiyatro Buluşmasına ülkenin dört bir yanından tiyatro ekipleri katıldı.

Yurtiçi ve Yurtdışında düzenlenen sanatsal faaliyetlerde göstermiş olduğu başarılı performanslar ve aldığı ödüllerle Sinop’un adını duyuran Telvin Sanat Akademi etkinlikte Sinop’u temsil etti.  Sinop’ta sanatsal alanda başarılı çalışmalara imza attıklarını belirten Telvin Sanat Akademi Genel Sanat Yönetmeni Gülbahar Karaduman Karslı, uzman kadrosu eşliğinde akademide ’Drama-Tiyatro-Bale- Latin Dansları – Halk Dansları –Akıl ve Zeka Oyunları –Piyano-Keman- Origami -El Sanatları – Hızlı Okuma –Mental Aritmetik- Latin Pop eğitimlerinin verildiğini söyledi.

Sinop Telvin Sanat Akademi olarak Sinop’u ulusal ve uluslar arası birçok etkinlikte başarı temsil ettiklerinin altını çizen Telvin Sanat Akademi Genel Sanat Yönetmeni Gülbahar Karaduman Karslı, şehirlerini temsil etmenin kendileri için onur ve guru verici olduğunu ifade etti. Karslı; “Buluşmada Sinop Balıkçıları, Karadeniz Yöresi halk dansları ve Amazon dans ekibimizle yer aldık. Buluşmaya 250 Oyuncu, 25 hoca katıldı. Katılımcılar birbirinden profesyonel eğitmenlerden alanlarıyla ilgili eğitimler, Festivalde sanat alanında söyleşiler, atölyeler, gösteriler ve workshoplar yapıldı. Teos Sanat Kamp alanında düzenlenen buluşmada alanında uzman kişiler tarafından atölyeler yapıldı. Bizler için oldukça eğitici bir etkinlik oldu. Burada kazandığımız edinimleri ilimizde gerçekleştirdiğimiz eğitimlerimizde ve sergilediğimiz oyunlarımızda da uygulayacağız” dedi.